• Exkurzia - Stanica technickej kontroly

          • Tretiaci zo študijného odboru prevádzka a ekonomika dopravy počas exkurzie v stanici technickej kontroly ROTOS-STK, a. s. zistia, ako prebieha technická a emisná kontrola vozidla, aké prístroje sú na ňu potrebné, aké požiadavky musia naši absolventi splniť, ak by sa chceli stať technikmi v STK.

          • Odhalenie pamätnej tabule legendárnemu hokejistovi

          • Dňa 13. 11. 2019, v rámci DOD, u nás na škole prebehlo slávnostné odhalenie pamätných tabúľ Jozefa Golonku a Antona Tkáča, významných osobností slovenského športu, ktorí strávili študentské časy v budove našej školy. J. Golonka predniesol veľmi motivujúci prejav pre našich študentov, v ktorom spomenul aj svoje športové začiatky.

          • Víkend zatvorených hraníc

          • Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s Ústavom pamäti národa organizuje Víkend zatvorených hraníc, ktorý sa uskutoční 17. novembra 2019 na Cyklomoste slobody v Bratislave – Devínskej Novej Vsi.

            Týmto podujatím chceme pripomenúť totalitnú atmosféru na hraniciach a spomínať na obete Železnej opony, ktorých cesta za slobodou stála to najcennejšie – ľudský život.

            Program:

            10.00 - Osadenie hraničných závor pripomínajúcich Železnú oponu. Cez hranice na Cyklomoste slobody sa nedostane nikto bez výjazdnej doložky, ktorú Vám ale pomôžeme na mieste vybaviť.
            10.00 - 17.00 - Rozdávanie "výjazdných doložiek", ktoré slúžili ako zvláštne povolenie v dobe komunistickej totality a bez ktorého nebolo možné prekročiť československé štátne hranice.

            13.00 - 16.00 - edukačné kvízy o Novembri 89 a prednášky k problematike Železnej opony sa konajú v Bar Grill Tenis pri Cyklomoste slobody.
            17.00 - Spomienka na obete železnej opony.

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 13. novembra 2019 sa na našej škole uskutoční tradičný Deň otvorených dverí pre záujemcov o štúdium na našej škole a pre verejnosť od 10.00 h do 17.00 hod. Okrem predstavenia štúdia v troch ponúkaných študijných odboroch a praktických jázd autoškoly na školskom dvore pozývame všetkých návštevníkov na dve špeciálne akcie:

            - možnosť previesť sa na elektromobile okolo školy,

            - slávnostné odhalenie pamätných dosiek olympijských športovcov - bývalých žiakov školy (vtedajšej základnej školy na Kvačalovej ulici) - Antona Tkáča a Jozefa Golonku. 

          • Týždeň vedy a techniky

          • Dňa 7. novembra 2019 aj na našej škole prebehnú akcie v rámci celoslovenského Týždňa vedy a techniky 2019. Prednášky a prezentácie sa budú konať počas celého dňa v Kvačalke Gallery. Začíname prezentáciou štúdia robotiky pre mladších žiakov študijného odboru elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách, pokračujeme informáciou o možnosti zapojenia sa do medzinárodného programu ERASMUS+ a zúčastniť sa stáži v Českej republike. Program ukončíme prezentáciou firmy SIEMENS Mobility, s. r. o. Tešíme sa na Vás!

          • Deň otvorených dverí na STU FIIT

          • Dňa 5. novembra 2019 sa žiaci III.C zúčastnia Dňa otvorených dverí na STU FIIT s cieľom oboznámiť sa s možnosťou ďalšieho štúdia. Zúčastnia sa na workshope "Informatika, dobré uplatnenie aj lepší svet", prehliadky laboratórií a budovy FIIT STU.

          • Projektové stretnutie ERASMUS+

          •  

            V rámci medzinárodného programu Erasmus+ pre oblasť odborného vzdelávania a prípravy, Kľúčová akcia KA201 Strategické partnerstvá škôl, bol Strednej priemyselnej škole dopravnej na Kvačalovej ulici 20 v Bratislave schválený grant na školské roky 2018/2019 a 2019/2020 na realizáciu projektu pod názvom The Castles on the Danube -  our linking heritage (Hrady na Dunaji – dedičstvo, ktoré nás spája). Koordinátorom projektu je bulharská škola, partnermi sú školy z Rakúska, Chorvátska, Srbska a Rumunska.

            V období od 7. - 12. októbra prebehlo projektové stretnutie v Bratislave, meste na Dunaji  - v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej. Počas týždenného projektového stretnutia  zmiešané medzinárodné tímy žiakov objavovali hrady na Dunaji v Bratislave a jej blízkom okolí. Učitelia pre žiakov pripravili rôzne tvorivé aktivity, súťaže, exkurzie a vyvrcholením projektového stretnutia bol happening na hrade Červený Kameň.

          • Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia

          • Dňa 16. októbra 2019 sa uskutoční účelové cvičenie na ochranu života a zdravia pre žiakov I. a II. ročníka. Žiaci sa stretnú o 9.00 h na parkovisku pre Reštauráciou Stroodel a budú sa presúvať podľa turistických značiek podľa vytýčenej trasy. Účasť na civčení je povinná.

          • Veľtrh v Brne

          • Dňa 9. 10. 2019 sa trieda IV. A zúčastní v rámci zvyšovania odbornej prípravy a získavania materiálov na spracovanie záverečných maturitných prác z odborných predmetov veľtrhu "Logistika a transport" v BRNE.


          • Haloweenske čítanie

          • Dňa 29. októbra 2019 sa uskutoční Halloweenske čítanie v našej škole so žiakmi prvého ročníka vo forme prezentácií, divadelných inscenárcií a filmovej projekcie. Žiaci sa tematicky oblečú a prinesú predmety typické pre tento americký zvyk. Akcia prebehne v anglickom jazyku.

          • Literárna exkurzia

          • V rámci spestrenia vyučovania slovenského jazyka sa žiaci III.A triedy zúčastnia na literárnej exkurzii, počas ktorej navštívia Rodný dom M. Kukučína v Jasenovej so zaujímavým výkladom, Múzeum P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne, kde si na obed pochutia na slovenských špecialitách v kolibe a navštívia aj rodisko Pavla Országha Hviezdoslava Vyšný Kubín. Ubytovanie z 17. na 18. október 2019 bude zabezpečené v apartmánoch Malinô Brdo, strava individuálna.

          • Kým kohút nezaspieva - divadelné predstavenie

          • Technici nemajú veľmi v láske slovenčinu a čítanie povinných diel. Preto sa im vyučujúce slovenčiny snažia spestriť výučbu a objednali predstavenie divadelnej hry I. Bukovčana Kým kohút nezaspieva v naštudovaní Teatro Moliére pod záštitou Božidary Turzonovovej a Emíle Vášáryovej. Zúčastnia sa žiaci IV.A a IV.B dňa 22. októbra 2019 po 3. vyučovacej hodine.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční o 8.00 h na školskom dvore pre všetkých, ktorí nastupujú na našu školu do I. ročníka. Po slávnostnom otvorení budú mať žiaci triednicke hodiny so svojimi triednymi učiteľmi a krátku exkurziu po budove školy (najdlhšie do 11.00 h). Učebnice budú preberať podľa harmonogramu až v ďalšie dni.

            Žiaci vyšších ročníkov začínajú školský rok 2019/2020 vo svojich triedach slávnostnou triednickou hodinou so svojimi triednymi učiteľmi od 9.00 h. 

            Všetky potvrdenia si bude možné vybaviť na sekretariáte školy po celý deň, najlepšie prostredníctvom svojich triednych učiteľov, ktorí potvrdenia vyzbierajú, podpíšu a odnesú na opečiatkovanie na sekretariát.

            Od utorka 3. septembra 2019 sa budú žiaci učiť podľa mimoriadneho rozvrhu, ktorý nebude zverejnený na internete, ale iba v budove školy na nástenke. 0d 9. septembra 2019 bude platiť riadny rozvrh, ktorý žiaci, rodičia a verejnosť nájdu na tejto stránke.

            Želáme všetkým úspešný štart do nového školského roka 2019/2020!

             

          • Nový elektromobil - FUNGUJE!

          • Naša škola ako prvá na Slovensku získala malý elektromobil ako učebnú pomôcku. Učitelia ho pred odchodom na dovolenku stihli otestovať. Jazda im vyčarila úsmev na tvárach, veríme, že aj žiaci sa budú z neho tak tešiť...

          • Študuj dopravu - ĎAKUJEME!

          • Ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom, ktorí aktívne pomáhali Ministerstvu dopravy a výstavby SR pri organizovaní akcie Kam po skončení základnej školy? Študuj dopravu!

            Akcia, ktorá sa konala v utorok 27. júna 2019 sa tešila veľkému záujmu žiakov Základných škôl a verejnosti. Naši žiaci okrem propagácie našich študijných odborov zameraných na dopravu pomáhali pri predvádzaní simulátora prevrátenia vozidla.

             

          • Informujeme cestujúcich o veľkej električkovej zmene

          • Bratislavu čaká od 22. júna 2019 veľká zmena v organizácii dopravy. Električky do Dúbravky nebudú premávať. Menia sa trasy električiek a dochádza k zmene v organizácii celej električkovej dopravy.

            Naši žiaci III.A a III.B od 22. júna 2019 do 28. júna 2019 poskytujú cestujúcim na vybraných zastávkach informácie o týchto zmenách.

          • Kam po skončení základnej školy? Študuj dopravu!

          • Naša škola sa ako vystavovateľ zúčastní akcie organizovanej Ministerstvom dopravy a výstavby SR Študuj dopravu: Kam po skončení základnej školy, ktorá sa koná 25. 6. 2019 v čase 9.00 h – 13.00 h v  Múzeu dopravy na Šancovej 1.  Radi vás uvidíme v našom stánku v hale B, predvedieme diagnostiku osobného vozidla a poskytneme informácie o možnostiach štúdia na našej škole. V rámci programu budú vystavovatelia poskytovať aj karierové a pracovné poradenstvo v oblasti cestnej a železničnej dopravy. Pred múzeom si návštevníci môžu vyskúšať simulátor prevrátenia vozidla, simulátor nárazu vozidla, opilecké okuliare, nahliadnúť budú môcť do kabíny ťahača návesov, autobusu a rušňa, vyskúšať poskytovanie prvej pomoci.

          • Trieda Bifurkačná_1 sa od utorka 18. 06. 2019 maľuje!

          • Milí žiaci, pozorne sledujte suplovanie na svojich mobiloch - budú tam do konca školského roka uvedené zmeny v miestnostiach. Bif_1 nebude k dispozícii kvôli maľovaniu. Vyučovanie bude prebiehať podľa zverejnených presunov. Pripomínam - hodiny NEODPADAJÚ, ani učitelia NECHÝBAJÚ, vypadla iba jedna učebňa.

          • Krst nových stolnotenisových stolov

          • V tomto školskom roku na našej škole realizujeme projekt na výzvu BSK Otvorená škola športu 2019 pod názvom Oudoorový stolný tenis na Kvačalke. Z poskytnutého finančného príspevku sme zakúpili dva outdoorové stoly na stolný tenis, jeden z nich bude trvale osadený na školskom dvore a druhý je mobilný (momentálne sa nachádza vo vestibule školy).

            Dňa 17. júna 2019 o 11.05 h, teda po veľkej prestávke pozývame všetkých, od I. po III. ročník, aby prišli na školský dvor na slávnostný krst oboch stolov. Záujemci si môžu po slávnostnom okamihu hneď zahrať a motivovať aj svojich ďalších spolužiakov k pohybu nielen počas vyučovania, ale i cez prestávky a po vyučovaní.